Vårt sortiment

1

Vi brygger allt vårt öl småskaligt hemma på gården. Det gör att vi har full kontroll på hela processen, allt från inmäskning, kokning och jäsning till det att vi tappar vårt öl på flaska eller fat. På så sätt kan garantera att ölet smakar precis som vi själva vill att det ska smaka.

Till vår hjälp har vi en modern bryggutrustning som ska se till att hålla hög och jämn kvalitét på våra produkter.

Öl och mat

Vi lägger stor vikt vid att ta fram öl som lämpar sig ihop med mat. På våra flasketiketter har vi skrivit ut exempel på mat som passar till respektive öl. Det är tänkt som en vägledning till hur ölet ska drickas, men var inte rädd för att prova även andra smakkombinationer. Kanske hittar du något annat sätt som passar just dina smaklökar.

Ofiltrerat och opastöriserat

För att behålla alla smakämnen, och därmed få ett smakrikare öl, är vårt öl både ofiltrerat och opastöriserat. Det betyder att det fortfarande finns kvar jästceller och andra mikroorganismer som traditionellt tas bort i massproducerad öl.  För smaken och fylligheten är det här enbart till godo. Däremot kan ölet upplevas grumligare än annan öl, och det kan bildas en jästfällning i botten på flaskan. Om jästfällningen ska drickas eller inte är en smaksak, men du undviker den enkelt genom att lämna kvar den sista skvätten i flaskan när du häller upp.

Sortiment

I vårt standardsortiment ingår just nu åtta olika ölsorter. Du kan läsa mer om dessa genom att klicka på respektive etikett här nedan. Emellanåt gör vi även mindre serier specialöl, som kanske bara säljs vid ett specifikt tillfälle eller bara går ut till fatkunder.

Ölet beställer du enklast över nätet och hämtar på valfritt systembolag.